Virze - svět virtuální reality

Zveřejněno: 27. 6. 2024, zapsal: Alena Nekulová, přečteno: 50x

V závěru školního roku si žáci pro své nové zážitky vybrali svět virtuální reality. Nasazením virtuálních brýlí se nejprve přenesli do barevného mořského světa. Poznávali korály a mořské živočichy, kde je doslova fascinovali žraloci a delfíni. Shodli se, že se cítili jako skuteční potápěči. Poté se ocitli ve vesmíru, kde jim byl simulován stav bez zemské tíže. Pocit vznášení v nekonečném prostoru byl pro ně naprosto neuvěřitelný a plnění úkolů je přirozeně zaujalo.
Ve světě virtuální reality se zapojili i do pohybové aktivity, když museli rychle reagovat na překážky. Skákání a chytání předmětů jim přineslo zábavu, fyzickou činnost a hlavě radost. Nesmírné nadšení pro všechny bylo, když mohli prostřednictvím simulátoru řídit auto v prostředí závodu rallye.
Díky simulacím si tak mohli vyzkoušet aktivity, které by v reálném životě byly velmi obtížné nebo úplně nemožné.
Tento moderní, a hlavně nevšední zážitek jim poskytl nové perspektivy a rozšířil obzory v oblasti digitální techniky. Jejím prostřednictvím se učili a bavili současně, což podnítilo zájem o vědu a techniku. Zároveň také poznali, jak moderní technologie mohou opravdu obohacovat učení a pomáhat lidstvu.

(Text připravila: A. Nekulová)